Три стъпки за освобождаване на негативните емоции

Вторник, 18 Юни 2013
Три стъпки за освобождаване на негативните емоции

Основата е известният Седона Метод

Участниците в семинара постига това, което имат намерение да постигнат в живота си - семейство, връзки, здраве, бизнес. Чрез ТРИ СТЪПКИ, всеки сам за себе си определя кои са емоционалните блокажи, които му пречат да има това, което иска и се освобождава от тях.

Какво е методът ТРИ СТЪПКИ (по Седона Метод)?

ТРИ СТЪПКИ е най-лесно достъпната, натурална, бърза и изключително ефективна техника за елиминиране на всички негативни емоции, дори дългогодишни, сега - на момента.

ТРИ СТЪПКИ не работи с мисловните модели, не уча как трябва да се държиш, какво да мислиш и какво да правиш, за да си щастлив.

ТРИ СТЪПКИ въздейства върху емоционалното тяло на човек и елиминира емоционалните проблеми от корена им. Освобождавайки се от негативните си емоции, човек се освобождава и от негативните си мисли и тогава промяната в живота идва естественно, бързо и без усилия да се променяш.

ТРИ СТЪПКИ е натурална техника, защото е базирана на самооздравителните сили, които всеки човек има: "Там където е болката, там е и лекарството за нея". Като малки деца /3-4г/ сме притежавали тази способност за освобождение от негативни емоции и сега, като възрастни, просто е необходимо да си я припомним.

Чрез ТРИ СТЪПКИ освобождаваме съзнанието си от всички ограничаващи ни убеждения и нагласи, без да е необходимо да ги анализираме и обмисляме. Всеки човек знае, усеща с вътрешният си интелект, че нещо му пречи да бъде щастлив, но не винаги може да го формулира с думи. Чрез тази техника се елиминират пречките към вътрешната свобода, здравето и щастието.

ТРИ СТЪПКИ е път за лична самореализация. Не е нужно да се следва учението на гуру, няма сложни практики и не изисква четене на специална литература.

ТРИ СТЪПКИ може да бъде усвоена от всеки човек и започва да действа от момента в който се усвои и започне да се прилагаме. Проста, лесна и изключително ефективна техника завинаги.

Ползите от техниката ТРИ СТЪПКИ

С усвояването и прилагането на тази една-единственна уникална техника - ТРИ СТЪПКИ - е постигат резултати във всяка сфера от живота:

Стресът се елиминира в корена му - страховете, вината, желанието да се харесаш, желанието да контролираш. Постепенно затихва цялото безпокойство, което носиш в себе си от години, от много години. Променя се поведението ти спрямо предишните дразнители: няма го вече усещането за безсилие, страха, вината, гнева...

Мислене - не е необходимо да се стремиш да мислиш позитивно. Освобождавайки негативните емоции в себе си, ти си освободил и негативните мисли. Мисълта става естественно спокойна, позитивна и градивна.

Тяло и здраве - когато се освободиш от енергията на дългогодишните негативни емоции, се променя и цялата биохимия на тялото ти. А оттам и здравето ти. Постепенно промяната става осезаема - добър сън, лесно регулиране на теглото, обща лекота и здраве.

Отношения и връзки - проблемите с хората около нас са резултат от нашите вътрешни емоционални блокажи които ни пречат да общуват лесно и свободно. Чрез Седона Метод се освобождават тези вътрешни блокажи и общуването става честно, открито, свободно. Най-важното: изчезва усещането за зависимост от другите хора  и обстоятелства.

Работа, бизнес, пари - много желаеш да бъдеш успешен и много се стараеш, а все нещо не се получава... Причината е в блокажа от подсъзнателни убеждения, който носиш. Освободиш ли се от тях ще бъдеш различен, ще действаш различно - спокойно, но смело, без емоционални тежести и самоогреничения.

Мечти и цели - ще ги усетиш като реално осъществими , когато вече ги няма вътрешните ти блокажи. Мотивацията ще е естественно състояние на съзнанието ти - освободно от блокажи.

Често задавани въпроси:

Какви са ефектите от участието в семинара ТРИ СТЪПКИ?

Всеки участник в семинара постига това, което има намерение да постигне в живота си - семейство, връзки, здраве, бизнес. Чрез ТРИ СТЪПКИ отново всеки сам за себе си определя кои са емоционалните блокажи, които му пречат да има това, което иска и се освобождава от тях. Когато емоционалните блокажи са отстранени - мотивацията за постигане на  каквото и да е в живота става естествен процес - без напрежение, колебане и страхове.

Как да разбера че техниката ТРИ СТЪПКИ действа?

Да кажем, че имаш в себе си страх от мнението на другите хора за теб и този страх парализира всяка сфера от живота ти - работа, връзки, отношения, секс. След усвояването на ТРИ СТЪПКИ, сам ще почувстваш наличието или отсъствието на този страх. Начинът по който се чувствяш, отнасяш спряма дадена ситуация или човек преди и след семинара отразява въздействието на техниката.

Мога ли самостоятелно да прилагам ТРИ СТЪПКИ?

Да, разбира се, но едва след като си преминал/а през семинар, воден от обучен специалист. ТРИ СТЪПКИ е групов метод за личностно развитие. По време на семинара участниците преминават през етапи в разбирането на себе си по нов начин - чрез съпреживяването в груповата работа. Това е невъзможно да се достигне четейки книга или при индивидуална работа. ТРИ СТЪПКИ е интерактивна групова техника. Веднъж усвоена, техниката остава „програмирана” в съзнанието завинаги.

Нужно ли е предварително да съм чел/а определени книги или да притежавам някакви умения, за да усвоя ТРИ СТЪПКИ?

Не, не е необходимо. Не е необходимо да си четящ духовна литература или да притежаваш някакви дарби. Необходимо е едно единственно нещо: намерението ти да живееш свободно от страхове, без вътрешни бариери, да бъдеш здрав и удовлетворен от живота си - в личен, професионален и финансов план.

 

История

В основата на техниката ТРИ СТЪПКИ е известният Седона Метод, създаден на базата на личен опит от Лестър Левинсън (Lester Levenson, 1909-1994г) - американски инженер-физик, преуспял бизнесмен и глава на хубаво семейство. На 42г. след повторен инсулт и прогноза за оставащ му месеци живот, Лестър подлага на преценка дотогавашните си убеждения и поема по един нов път - в търсене на щастието вътре в себе си. Достига до отговора как да си помогне сам и развива Техниката за освобождение от негативни емоции, наречена през 1974г. Седона Метод на името на града в които се оттегля да живее и работи. Събира около себе си екип от лекари, психолози, духовни учители с които популяризира техниката. Един от неговите първи ученици е д-р Дейвид Хокинг (David R. Hawkins, M.D, Ph.D) - известен психиатър със своя клиника, учен, автор на революционните книги : "Ортомолекулярна психиатрия" написана заедно с двукратният нобелист Лайнус Полинг. В книгата си "Сила срещу насилие - скритите детерминанти на човешкото поведение" ("Power vs Force: The Hidden Determinants of Human Behaviour") д-р Хокинг дава научно-теоретична обосновка на Седона Метод чрез Карта на човешкото съзнание. Той казва: "Тази техника се отличава от всички познати ми до сега методи със своята простота и бързина. Като психиатър с 30-години практика, заявявам, че в продължение на един семинар могат да се получат невероятни резултати равносилни на четири години работа. Трансформацияна на личността е цялостна ".

 

Програма на семинара ТРИ СТЪПКИ:

Първи ден,  11.00 - 16.00ч:

* Какво е Три Стъпки? - история, приложение.

* Какво е естеството на емоциите и мислите и как влияят върху тялото ми? Кой кого държи?

* Аз и АЗ, Аз и Светът: кой кого управлява?

* Как се справям с негативните си емоции?

* Кои са вътрешните ми блокажи?

* Усвояване и прилагане на техниката.

Втори ден, 11.00 - 16.00ч

* Работа с ТРИ СТЪПКИ в следните сфери:

* Отношения и връзки

* Финанси и професия;

* Тяло и здраве;

* А сега накъде - как да реализирам целите си? Всеки работи с личните си мечти и цели.

Въпреки, че работата е групова, по време на семинара всеки сам за себе си работи по личните си проблеми и цели за развитие. Семинарът е преди всичко практически - усвояване на техниката Седона групово и по-нататъшното и индивидуално приложение при различни житейски ситуации.

След приключване на семинара, всеки вторник от 18.30 - 20.00 се провежда среща относно прилагането на техниката, подкрепа и развитие. Присъствието е по желание, срещите са безплатни.

Цена: 70 лв Цената включва работни материали и кетъринг

Място: Психологически кабинет „Хармония” гр. Пловдив бул.Дунав 101

Дата: 22-23.092012 (събота и неделя)

Записването става само с потвърждение по телефон: 0887 700276 или мейл: sabka_dyakova@abv.bg Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.